Management team: Koen Vanlommel

Koen Vanlommel
Koen Vanlommel

Wie is Koen Vanlommel?

Functie: CEO en managing director

Verantwoordelijkheden: strategie, marketing, finance, software ontwikkeling, Business in Versnelling, learning & onboarding

LinkedIn: Profiel van Koen

E-mail: koen.vanlommel@ntx.be

Koen Vanlommel is een gedreven en veelzijdige ondernemer. Hij heeft zowel een diploma handelsingenieur als een licentiaatsdiploma in informatica behaald. Zijn professionele reis begon in het bedrijf van zijn ouders, een groente- en fruitgroothandel, dat voor hem al drie generaties in de familie was. Na drie jaar kreeg zijn vader een hersenbloeding en besloot hij dit bedrijf te verkopen en zijn carrière voort te zetten in verschillende corporate omgevingen, waar hij diverse functies bekleedde.

Voor Koen is werk geen verplichting, maar een bron van plezier. Hij gelooft dat, aangezien je meer tijd op het werk doorbrengt dan thuis, het essentieel is om met plezier je taken uit te voeren. Fun is voor hem zonder twijfel de belangrijkste waarde binnen het bedrijf. “Er is niets mooiers dan samenwerken met collega’s die dezelfde waarden delen en van ‘s ochtends tot ‘s avonds plezier hebben in hun werk om daarna met evenveel passie hun gezinsleven te leven, volledig in balans met hun businessleven.”

Voor Koen betekent plezier hebben een combinatie van leuke klanten, boeiende zakelijke kansen, prettige leveranciers, hoogwaardige producten en inspirerende collega’s. Na zijn ervaringen in diverse grote corporate omgevingen merkte hij echter dat het aspect van plezier daar vaak ontbrak. Om die reden besloot hij in 1999 samen met twee partners, Wim Raets en Jan Vangorp, Netropolix op te richten. Het doel van Netropolix was om een bedrijf te creëren waar medewerkers zich amuseren terwijl ze hun kost verdienen.

Koens motto

“Never, ever underestimate the importance of having fun!”

Randy Pausch

Netropolix begon als een bedrijf voor maatwerksoftware in Windows-omgevingen, een relatief nieuw concept in België destijds. Al snel realiseerden de drie oprichters zich dat een stabiel IT-netwerk en een solide IT-infrastructuur eveneens essentieel waren om die software performant te laten werken. Op dat moment waren er echter weinig bedrijven die deze diensten op een hoog niveau aanboden. Vanuit deze nood ontstond in 2002 onder impuls van Koen de infrastructuurafdeling van Netropolix.

In 2008 begon Netropolix met de ontwikkeling van Syndesk, een softwarepakket voor syndici. Niettegenstaande dat de intellectuele eigendom van Syndesk in 2021 verkocht werd, blijft Netropolix tot op heden nog steeds verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling.

“Er is niets mooiers dan samenwerken met collega’s die dezelfde waarden delen en van ‘s ochtends tot ‘s avonds plezier hebben in hun werk om daarna met evenveel passie hun gezinsleven te leven, volledig in balans met hun businessleven.”

Koen Vanlommel CEO en managing director

Koen Vanlommel heeft in zijn ondernemerscarrière andere belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder de overname van Zeb in Grobbendonk in 2011 en de fusie met COVR in 2018. Deze strategische gebeurtenissen hebben aanzienlijk bijgedragen aan de verdere versterking van het bedrijf en zijn positie in de markt.

Koen staat bekend als een ondernemer die altijd bezig is met het creëren van nieuwe dingen. Hij is een mensenmens en hecht veel waarde aan stressvrij werken voor iedereen (naast het streven naar plezier in het werk). Door zijn uitgebreid parcours, zowel voor als tijdens zijn tijd bij Netropolix, heeft Koen zich ontwikkeld tot een uitmuntende strateeg en conceptueel denker. Hij combineert zijn vaardigheden op het gebied van boekhouding, finance en cijfers met zijn intuïtie om succesvolle strategieën te ontwikkelen.

Koen blijft zichzelf uitdagen en zoekt voortdurend naar nieuwe kansen om te groeien en samen met anderen doelen te bereiken. Zijn toewijding aan plezier, samenwerking en stressvrij werken vormen de kern van zijn zakelijke filosofie en hebben hem geholpen om een succesvolle ondernemer te worden.

Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!